Wat is een composiet vensterbank?

Composiet vensterbank is een vensterbank gemaakt van een samengesteld product. Voor het oog lijkt het steen maar het gaat om stukjes natuursteen die met een bindmiddel meestal cement bij elkaar gehouden worden. Epoxy kan ook dienen als bindmiddel. Dit soort composiet vensterbanken worden op dezelfde manier gemaakt als de natuurstenen tegenhanger. Van een groot blok in dit geval steenachtige materialen en een bindmiddel worden stroken afgezaagd. Die worden in de breedte en lengte  van een vensterbank afgezaagd.

Composiet is goedkoper

Doordat composiet goedkoper is dan natuursteen, wordt het veel als vervanger van diezelfde natuursteen aangeboden. Composiet is ook een materiaal dat er bij de honderdste vensterbank er hetzelfde uitziet als bij de eerste. Dat is een eigenschap dat natuursteen niet heeft. Doordat natuursteen een natuurproduct is, verloopt het wel enigszins.

Transport goedkoper geworden

Door het wereldwijde container transport is het vervoer over lange afstanden veel goedkoper geworden. Daarmee zijn ook natuursteensoorten als impala enorm in prijs gezakt en worden dergelijke soort vensterbanken een geduchte concurrent van de composieten. Ook daar heeft het voordeel een nadeel je moet wel van grijs houden. Composieten kun je in de kleuren maken die je wilt en die verkopen. Natuursteen moet je vinden in de kleur die je mooi vindt.