Geschiedenis

Geschiedenis

In het jaar 1959 is Mario Galante vanuit Friuli, Italië, naar Nederland gekomen.

Mario Galante: “Ik zat op school in Arba en volgde een opleiding voor Terrazzowerkers. Daar kwam de baas van een bedrijf in Den Haag; Spandon. Hij was op zoek naar 2 terrazzowerkers. Als 18 jarige is het besef waaraan je begint er nog niet echt en begin je gemakkelijk aan een nieuw avontuur. Vanuit het dorp in Friuli met een koffertje naar Nederland. We gingen aan het werk in Leiden. Hard werken, bouwen, veel leren en ondertussen zelf een nieuw leven opbouwen. Vanaf dag 1 heb ik met veel plezier gewerkt en geleefd in Nederland. Ik heb veel vriendschappen kunnen opbouwen in Brabant maar ook ver daarbuiten.

Met letterlijk lege handen hebben we uiteindelijk een eigen bedrijf opgebouwd. We zijn er erg trots op dat het goed is gegaan en daarnaast is het geweldig dat de kinderen er ook in mee zijn gegaan. Zij zijn letterlijk opgegroeid tussen het natuursteen.

Erg bijzonder vind ik het dat mijn zoon het talent heeft en het ook altijd leuk heeft gevonden om mee te werken. Door zelf mee te werken heeft hij het bedrijf langzaamaan goed leren kennen en uiteindelijk overgenomen. Fabio leidt het bedrijf nu en doet dat op geheel eigen wijze. De basis is echter niet veranderd en dat zal ook zo blijven. We werken met de hele familie in het bedrijf en onze vrouwen werken ook nu nog mee.”

Mario Galante doet het inmiddels rustiger aan en is kunstschilder geworden. Hij zit nu voor het 7e jaar op de kunstacademie. Nog steeds staan het bedrijf, de werkplaats en de voorraad centraal in zijn leven. Mario is er dan ook nog iedere dag.

Contact gegevens

Croy 39 (Industrieterrein De Hurk)
5653 LC Eindhoven
Tel: 040-251 69 86
Fax: 040-251 55 55
info@galante.nl
KvK 17071863