HOE BREED OF HOE DIEP VENSTERBANK

Hoe breed of hoe diep een vensterbank moet zijn is een kwestie van smaak. Wat wel van belang is is te weten dat er bepaalde standaardmaten gevoerd worden voor een vensterbank. Dan gaat het om de dikte de breedte en de lengte. Die maten worden in de bouw in mm doorgegeven. 100, 150 en 200 mm zijn zeer gangbare maten. Bij natuursteen wat toch gezien wordt als luxe product kan dat wel doorlopen naar 300 tot 400 mm. De lengte zal men na moeten vragen. Meer dan 2000 mm zal het in veel gevallen niet zijn. Ook de dikte is vanaf 15 mm. Hier hebben we het over standaardwerk

Maatwerk

Bij zeer afwijkende maten voor maatwerk loont het om de vensterbank in te laten meten. Bijvoorbeeld bij erkers in een oud huis zijn de verschillende kanten niet altijd gelijk van maat. Om daar een vensterbank mooi passend in te krijgen praat je echt wel over vakwerk. Bedenk ook dat u er tijdens de koffie visite constant tegen aan zit te kijken. Het loont dus echt om er enige aandacht aan te geven en niet voor de goedkoopste oplossing te gaan.

Keuze

U hebt bij een vensterbank keuze uit zeer veel verschillende materialen. Wij zelf vinden natuursteen natuurlijk de fraaiste en beste keuze. U heeft direct contact met degene die de vensterbank ook maken en plaatsen. U heeft dan ook maximale inspraak in de materiaal keuze en in de wijze van verwerking. Wel of geen facet rand of afgeronde hoeken u zegt het maar. Het natuursteenbedrijf maakt het voor u.

Contact gegevens

Croy 39 (Industrieterrein De Hurk)
5653 LC Eindhoven
Tel: 040-251 69 86
Fax: 040-251 55 55
info@galante.nl
KvK 17071863