VENSTERBANK WAAR JE OP KAN ZITTEN

Een vensterbank waar je op kunt zitten heb je meestal binnen in oude huizen vlak bij het raam. Aan weerszijde van de hoge ramen zijn dan een soort zitbankjes gemonteerd. Dat noem je dan een vensterbank. Bij het raam is er altijd veel licht. Fijne werkjes als lezen of borduren kun je in het goede licht kon doen. Later zijn de vensterbanken een soort brede planken geworden die voor het hele raam langslopen. Op die banken kun je planten zetten. Als je nu een bank voor het raam langs zou willen maken waar je op kunt zitten, moet er voldoende ondersteuning zijn. Zeker bij een toepassing als natuursteen dient er sprake te zijn van voldoende ondersteuning, maar het kan wel.

Buiten vensterbanken

Buiten vensterbanken hebben een bouwkundige functie. Deze dienen om het water dat van de bovenliggende ramen komt, weg te leiden van de muur. Je wilt niet dat een muur inwatert en daar is aan de bovenkant het meeste kans op. Vaak wordt dan met metselstenen een vensterbank gemetseld. Terwijl natuursteen een veel betere oplossing is. Hiervoor wordt hardsteen gebruikt. In het steenhouwersjargon is er dan sprake van een raamdorpel.

Binnenvensterbanken voor de sier

Binnenvensterbanken hebben feitelijk alleen maar een versierende functie om er planten of voorwerpen op te kunnen zetten voor het raam. Het maakt de raampartij ook mooi af. En bij gebruik van natuursteen is het natuurlijk een extra fraai geheel. Die vensterbank kan zowel op maat gemaakt worden als standaard op voorraad ingekocht worden.

Contact gegevens

Croy 39 (Industrieterrein De Hurk)
5653 LC Eindhoven
Tel: 040-251 69 86
Fax: 040-251 55 55
info@galante.nl
KvK 17071863