VENSTERBANK WAAR JE OP KAN ZITTEN

Een vensterbank is zoals het woord het al zegt een bank in het venster. Op die plekken had je goed en voldoende licht zodat je daar bijvoorbeeld kon lezen. In oude huizen is een vensterbank ook letterlijk een bank waarop je kon zitten, dicht bij het raam. Later zijn de vensterbanken een soort brede planken geworden die vóór het hele raam lopen. Op die banken kun je planten zetten. Als je nu een bank voor het raam zou willen maken, waar je op kunt zitten, moet er voldoende ondersteuning zijn. Zeker bij een toepassing als natuursteen dient er sprake te zijn van voldoende ondersteuning, maar is wel mogelijk.

Buiten vensterbanken

Vensterbanken zijn een prima afwerking van ramen aan de binnenzijde. De vensterbanken buiten onder het raam hebben een functie. Het is een bouwkundige toepassing om het water af te laten lopen. Zijn er geen vensterbanken, ook wel raamdorpels genoemd, aan de buitenzijde dan zou het water op de muur lopen en zelfs in de muur kunnen trekken.

Binnenvensterbanken voor de sier

Binnenvensterbanken hebben feitelijk alleen maar een versierende functie om er planten of voorwerpen op te kunnen zetten voor het raam. Het maakt de raampartij ook mooi af. En bij gebruik van natuursteen is het natuurlijk een extra fraai geheel.

Contact gegevens

Croy 39 (Industrieterrein De Hurk)
5653 LC Eindhoven
Tel: 040-251 69 86
Fax: 040-251 55 55
info@galante.nl
KvK 17071863