Pui

Een pui wordt meestal toegepast bij de voorgevel van een winkel, maar er kan natuurlijk ook een natuurstenen borstwering bij u thuis geplaatst worden. Bij een winkelpui gaat het erom dat de natuursteen goed rondom de aanwezige ramen en deuren geplaatst wordt. Deze manier van plaatsen wordt stellen genoemd.

Marmer, kalksteen of graniet

Als pui bekleding komen de materialen marmer, kalksteen en graniet in aanmerking. Marmer en graniet zijn in de regel vorstbestendig. Van een aantal kalksteensoorten, onder andere hardsteen is ook bekend dat ze vorstbestendig zijn. Een aantal andere soorten kalksteen zijn het niet die zijn dus niet geschikt als pui bekleding. De natuurteen platen voor de pui worden op maat gezaagd aan de hand van tekeningen.

Pui vereist maatwerk

Een pui vereist maatwerk, allereerst is daar de ondergrond die een belangrijke rol speelt. De natuursteen wordt daaraan bevestigd. De natuursteenplaten kunnen verlijmd worden, in de specie gezet worden of verankerd worden. Bij een pui bekleding zijn er meerdere mogelijkheden die allen tot het gewenste resultaat leiden. In de pui kan ook nog een firmanaam aangebracht worden indien men dat wenst.

Overleg met Galante Natuursteen wat uw mogelijkheden zijn, maak een afspraak.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.